Feedback van deelnemers

 

“Nuttige inhoud, zeer praktisch”

“Er wordt op een andere manier naar pesten gekeken”

“Veel nieuwe inzichten”

 

“Wij zijn zeer tevreden en hebben veel positieve geluiden gehoord; bij dezen willen we jullie nogmaals heel hartelijk bedanken voor jullie aandeel in dit succes.”

Symposiumcommissie Fontys Lerarenopleiding Sittard over het symposium

‘Over Apenstreken en zorgen’.

 

“De uiteenzetting van Sarah maakt veel reacties los en nodigt uit om na te denken over je eigen gedrag als leerkracht bij beïnvloeding bij het pesten.”

 

“Een inspirerende workshop die beter toepasbaar was dan ik had verwacht.”

 

“De invalshoek vanuit de biologie heeft mij positief verrast en heeft ertoe geleid dat ik een andere kijk heb gekregen op het hele proces van pesten en plagen. De uitleg was voor mij helder, informatief en met de nodige humor. De observatie-opdracht was voor mij ook leerzaam, zo heb ik nog nooit naar apen gekeken...behalve dan in mijn klasje.”

 

“Veel dank voor de inspirerende workshop!”

 

“Goed programma, goede presentatie en goede verzorging.”

 

“Een leuke dag, prima van opzet en leuk om op deze manier de vergelijking te maken tussen pesten bij mens en aap.”

 

“Ik ben weer een stuk bewuster gemaakt van het feit dat observeren van gedrag heel belangrijk is, de eerste stap.”

 

“Je bent heel gauw geneigd om gedrag als zodanig, meteen te interpreteren. Observeren is noteren wat je daadwerkelijk ziet, en hoe omschrijf je wat je ziet zonder meteen conclusies te trekken.”

 

 

Tutorials

 

SKIPOV Onderwijsdag

 

Ik had de inleider langer willen horen. Het was soms te kort om echt op de materie in te gaan. Je schrijft met een groepje iets op naar aanleiding van een opdracht. Vervolgens is er geen tijd om dat terug te koppelen naar elkaar. De dag vloog om en heeft zeker al wat gedaan als het gaat om observeren van gedrag.

 

Het is maar de vraag of apen van ons leren of… wij van hen. Vandaag hebben de apenkoppen toch maar mooi bewezen dat zij, op geheel eigen wijze, hun bijdrage leveren aan ons onderwijs. Objectief observeren zonder interpretaties, je ogen de kost geven om vervolgens al pratend naar het volgende onderdeel te wandelen. Als professionals samen mogen leren, reflecteren en toekomstige praktijksituaties uitstippelen maakt dat hen sterk. Verdieping van het onderwerp zit hem naar mijn idee voornamelijk in wat er zich nu verder gaat ontwikkelen binnen de teams van de verschillende scholen.

 

Ik vond de studiedag perfect georganiseerd, heel inspirerend en bruikbaar. De dag vloog voorbij en een vervolg lijkt me zeker de moeite waard. Het waren mensen met veel verstand van zaken en to the point.

 

Pestkop-apenkop   |   Producten   |   Publicaties   |   Wat zeggen anderen   |   (B)logboek   |   Onderzoek

estk

apenk

p

p

Tekstvak: ¤

p

Apen pesten ook, maar het escaleert nooit. Wat kunnen wij hiervan leren?

Twitter icon lichtblauw groot

« Home    |    Contact »