Wie zijn wij

 

Apemanagement®  is in oktober 2002 opgericht. Sinds de start van de samenwerking met Apenheul in 2005 en het verschijnen van het boek Help, mijn baas is een aap! in 2004 hebben de workshops en trainingen een vlucht gemaakt. De eerste jaren waren alle workshops gericht op sociaal gedrag op de werkvloer. Vanaf 2010 zijn we het aantal thema’s en aandachtsgebieden gaan uitbreiden. In 2012 hebben we daaraan pestgedrag bij kinderen toegevoegd.

Op 1 januari 2015 bestaat ons team uit 15 mensen.

 

Patrick van Veen

 

Bioloog Patrick van Veen is de oprichter en eigenaar van Apemanagement®

Hij rondde zijn studie biologie in 1993 af aan de faculteit Biologie van de Universiteit Utrecht. Na zijn studie werkte hij als freelance adviseur. In 1996 maakte hij de overstap naar de verzekeringsbranche als projectmanager.

In 2002 startte hij Apemanagement®. Hij werkt als zelfstandig bioloog, schrijver, geeft presentaties, trainingen, gastcolleges aan universiteiten en wordt regelmatig door de pers ondervraagd als deskundige.

Daarnaast is Patrick van Veen voorzitter van het Jane Goodall Institute Global.


Basis voor zijn huidige werkzaamheden vormt het onderzoek naar de overeenkomst tussen sociaal gedrag van apen en mensen in bedrijven, waarmee hij in 1999 is gestart.

Naast het boek Help, mijn baas is een aap is van zijn hand verschenen: Dierbare Collega’s in 2006, Kuddegedrag in crisistijd in 2009 en Hilfe, mein Chef ist ein Affe in 2011.

Pestkop-apenkop schreef hij samen met Sarah Mutsaers en is verschenen in 2012.

‘Oerinstincten van de liefde, hoe apen en mensen een partner voor het leven vinden ’, werd gepubliceerd in februari 2014. In 2017 verscheen Verliefd op je klant, wat een bioloog je kan leren over verkoop en klantcontact.

 

 

Sarah Mutsaers

 

Dierkundig ingenieur Sarah Mutsaers is sinds 2014 de eigenaar van de Nederlandse franchise van Apemanagement®   

Ze geeft presentaties, workshops en thema sessies rondom ons gedrag op de werkvloer, in de schoolklas en in de liefde. Daarnaast is ze docent aan de Bestuursacademie.

Sarah studeerde Diermanagement aan het Van Hall Instituut en richtte zich met name op de verschillende aspecten van de relatie tussen mens en dier. Daarnaast volgde ze diverse opleidingen op het gebied van (dier)gedrag.

Vanuit die passie kwam ze terecht op de educatieafdeling binnen Safaripark Beekse Bergen, waar ze van 2006 tot 2013 werkte.

Vanaf 2009 werkt ze bij Apemanagement® als trainer en productontwikkelaar.

Samen met Patrick van Veen schreef Sarah het boek Pestkop-apenkop, dat in september 2012 verscheen. Dit boek vertelt we van apen kunnen leren over pesten op het schoolplein.

 

 

 

« Home    |    Contact »

Pestkop-apenkop   |   Producten   Publicaties   Wat zeggen anderen   (B)logboek   Onderzoek

estk

apenk

p

p

Tekstvak: ¤

p

Apen pesten ook, maar het escaleert nooit. Wat kunnen wij hiervan leren?

Twitter icon lichtblauw groot